Elma ve ceviz ile hazırlanan bu kurabiyeler, çay saatlerinin en lezzetli eşlikçisidir. Dilerseniz, videolu anlatımıyla nefis elmalı kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.
Elmalı kurabiye tarifi: Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şeker, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp birbirine yedirinceye kadar karıştırın.
Unu azar azar ekleyip pütürsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
İç malzeme için, elmaları soyup rendeleyin. Toz şekerle birlikte tencerede 5 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine tarçın ve cevizi ilave edin. Harmanlayıp ılınmaya bırakın.
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdane ile yarım santim inceliğinde açın. Yuvarlak bir kalıp ya da su bardağı ile yuvarlak hamurlar elde edin.
Üzerlerine birer tatlı kaşığı iç malzeme yayın. Ortadan ikiye katlayıp kenar kısımlarına yapışması için hafifçe bastırın.
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp üzerine hamurları yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Ilınınca üzerine pudra şeker serpip servis yapın.