Adım Adım Biberiye ve Fıstıklı Kurabiye Yapımı:
Sofraların vazgeçilmezi haline gelen kurabiyeler, tatlı ya da tuzlu bir şekilde sunulabilir. Malzemeler hazırsa, biberiye ve fıstıklı kurabiye tarifine başlayabiliriz.
- Öncelikle tereyağı ve tuzu cam bir kaseye alıp mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerine yumurta sarısını ekleyip karıştırın.
- Rendelenmiş parmesan peyniri, dolmalık fıstık
ve kıyılmış biberiyeyi ekleyin. Unu eleyerek karışıma ilave edin ve yoğurun.
- Hamuru
unlanmış zeminde birkaç dakika daha yoğurun. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur
için gerekirse un ilavesi yapın ve üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile yarım santim kalınlığında açıp yuvarlak
kurabiye kalıbı ile kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta akı sürüp
dolmalık fıstık serpiştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üstleri kızarıncaya
kadar pişirip soğumaya bırakın.
- Özel günlerde biberiye ve fıstıklı kurabiyeyi, ev yapımı muzlu rulo pasta ile birlikte ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Biberiye ve Fıstıklı Kurabiyenin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kurabiyelerin sert ve çıtır olmasını sağlamak için, tarifte kullanacağınız malzemeler soğuk olmalıdır.
- Hamur kıvamı yumuşak geliyorsa, azar azar un ilave edin.
Karışımda kullanacağınız kuru malzemeleri eleme usulüyle ekleyin.
- Kurabiyeleri pişirirken tarifte verilen ısıya dikkat edin ve fırın kapağını açmadan sık sık kontrol edin.
- Kurabiyelerin çatlamasını istemiyorsanız, kabartma tozu miktarını azaltın. Veya tadını dengelemek için bir tutam karbonat kullanın.
1 Porsiyon Biberiye ve Fıstıklı Kurabiye Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon biberiye ve fıstıklı kurabiye, yaklaşık 410 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların dikkatli bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.
Siz de öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz düşük kalorili kurabiye tarifleri arıyorsanız, doğal meyvelerle hazırlanan elmalı kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.