- Böreğin iç harcı için kabakları soyup rendeleyin. Rendelenmiş kabağı büyük bir kaseye alın. Yumurta, yoğurt, ayçiçek yağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Unu çukur bir kaba alın. Süt, ayçiçek yağı, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Azar azar ılık su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçayı beş bezeye ayırın. Bezeleri 20-25 cm çapında açın. Aralarına fırçayla ayçiçek yağı sürerek üst üste yerleştirin.
- Yufka grubunu tepsiden iki santim daha büyük olacak şekilde açın. Tepsiye ayçiçek yağı sürün ve yufkayı kenarları tepsinin dışına sarkacak şekilde yerleştirin.
- İç harcı yufkanın üzerine döküp yayın. Hamurun diğer yarısını sekiz bezeye ayırın. Bezeleri 20-25 cm çapında açın.
- Aralarına fırçayla ayçiçek yağı sürerek üst üste yerleştirin. Yufka grubunu tepsiden beş santim büyük olacak şekilde açın.
- Açtığınız yufkayı büzüştürerek tepsiye yaydığınız iç harcın üzerine serin. Tepsinin dışına sarkan alt yufkayı üstteki yufkanın üzerine bükerek yerleştirin.
- Böreğin üzerine ayçiçeği yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirip servis yapın. Afiyet olsun.
Enfes tadıyla kabaklı börek tarifi yalnızca bir tık uzağınızda!