Yer Fıstıklı Paşa Böreği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yer Fıstıklı Paşa Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı için

Kızartmak için

Üzeri için

Yer Fıstıklı Paşa Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi bir kapta iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlenmeye bırakın. İç harcı için kıymayı kendi yağında suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektiğinde zeytinyağını ekleyerek kavurmaya devam edin. Yemeklik doğradığınız soğanları da ilave ederek soteleyin. Yer fıstığını ve karabiberi ilave ederek ocaktan alarak soğumaya bırakın. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Açtığınız hamurları yağda kızartarak fırın kabına alın. Kızarttığınız hamurların üzerlerine et suyu ve kıymalı harçtan ekleyerek tüm hamurları üst üste dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Üzerini yoğurt ve ince kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik