SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Ton Balıklı Börek
Ton Balıklı Börek
Güncelleme tarihi:
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ton Balıklı Börek Tarifi İçin
Malzemeler
6 adet malsuka (özel börek yufkası)
6 yumurta
150 gr konserve ton balığı
1 demet maydanoz
1 limon
Tuz
Karabiber
Kızartma için:
Bol zeytinyağı
Ton Balıklı Börek
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Maydanozu temizleyip kıyın. Bir tabağa alıp tonbalığı ve karabiber ilave ederek karıştırın.
Her bir malsukayı (yufka) düz zeminde açıp ortasına bir yumurta kırın ve tonlu karışımdan bir kaşık ekleyip ikiye katlayarak kapatın.
Kenarlarını yapıştırıp kızgın yağda iki taraflı kızartın. Dilimlenmiş limon eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Börek Tarifleri
Ton Balıklı Tarifler
Kızartma Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Benzer Tarifler
Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği