Taze Soğanlı Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Soğanlı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Soğanlı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tadına doyamayacağınız harika bir taze soğanlı börek tarifi.

  1. İç harcı için taze soğanı ince kıyın. Haşlanmış ve çatalla ezilmiş patates püresini, ufalanmış beyaz peyniri, tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın. 3 tam yumurtayı, sütü ve 1 yumurtanın akını ekleyip biraz daha karıştırın. 
  2. Yuvarlak orta boy bir börek tepsisini yağlayın. Yufkaların her birinin üzerini zeytinyağı ile yağlayıp tepsiye iki tanesini buruşturarak üst üste yerleştirin. Üzerine iç malzemenin yarısını yayın. Malzemenin üzerine 1 adet yağlanmış yufkayı buruşturarak kapatın. Kalan malzemeyi yayıp aynı şekilde kalan yufkayı yayın. 
  3. Yufkaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürün. 
  4. Börek hamurunu keskin bir bıçak yardımı ile kareler halinde kesin. En son üzerine ay çekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Çok lezzetli soğanlı çıtır börek tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik