SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Tavuklu Gül Börek
Tavuklu Gül Börek
Güncelleme tarihi:
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Gül Börek Tarifi İçin
Malzemeler
4 su bardağı un
1 yumurta
50 gr yağ
1 su bardağı ılık su
Tuz
İç malzeme:
1 paket (250 gr) yağ
4 parça tavuk göğüs eti
1 soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tavuklu Gül Börek
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 50 gr margarini eritip ılıtın.
Unun ortasına tuz, 1 yumurta, eritilmiş yağ ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Tavuk etlerini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanı soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin.
Tavuk etlerini ekleyip bir kaç dakika kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip ateşten alın.
Hamuru bir kez daha yoğurup 6 eşit parçaya ayırın. Hamur parçalarını unlanmış zeminde ince yufkalar halinde açın.
250 gr margarini eritip ılıtın. Yufkaları eritilmiş margarinle yağlayıp tavuk etlerini serpiştirin.
Yufkaları rulo şeklinde sıkıca sarın. Ruloları kendi etrafında döndürerek gül şekline getirin.
Hazırladığınız gül börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine eritilmiş yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tavuk Yemekleri
Hamur İşi Tarifleri
Börek Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Benzer Tarifler
Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği