Tavuk Etli Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Rulo Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Etli Rulo Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etini haşlayın. Haşlama suyundan 2 su bardağı ayırın. Tavuk etlerini tel tel ayırın. Ceviz içi ile karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
  2. Yufkalardan birini tepsiye yayın. Kenarlarını içe doğru katlayın. Erittiğiniz tereyağını üzerine gezdirin. Tavuklu harcın dörtte birini üzerine yayın.
  3. Diğer yufkaları üst üste yerleştirerek aynı işlemi tekrarlayın. En son yufkanın üzerini kalan yağ ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine ayırdığınız 2 su bardağı tavuk suyunu gezdirin. Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta sarısı sürün.
  5. Susam serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tavuk Yemekleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik