Hamur için unu bir kabın içerisine eleyin. Kuru mayayı bir miktar ılık süt ile bir bardağın içerisinde sulandırın. Aktive ettiğiniz kuru mayayı ve kalan malzemeleri unun üzerine ekleyin ve tuzu ilave edin.
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğündeki parçalar halinde unlanmış tezgahın üzerinde mayalandırın.
İç harcı için soğanları küp küp, yeşil biberleri halka halka doğrayın ve soğanlarla birlikte hafifçe yağlanan tavada soteleyin.
Kıyma kavrulunca dereotunu iri iri doğrayıp harç ile karıştırın. Fırını 170 derecede ısıtın.
Mayalanan hamurları avuç içinizde büyüterek ortalarına kıymalı harcı yerleştirin. Ağzı tam kapalı kalmayacak şekilde iyice yağlanıp unlanan yuvarlak kek kalıbına dizin.
Hamurları sıkıştırmaya özen gösterin. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.