Sebzeli Bahar Böreği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Bahar Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Sebzeli Bahar Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Alacalı soyduğunuz patlıcan, kabak ve biberleri küp doğrayıp zeytinyağında hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ayıkladığınız semizotunu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Yufkaları mutfak tezgahına serip 4 eşit üçgen parçaya bölün. Yufkayı ucundan ve sonundan tutarak ortada birleşinceye kadar büzün. Kenarda kalan geniş parçaları kendinize doğru getirerek ortada birleştirin. Uç kısımlarına sebzeli harçtan yayın, üzerine rendelenmiş dil peyniri serpip kapatın ve yufkayı midye şekli olacak şekilde sarın. Üç yufka içinde aynı işlemi tekrarlayın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp üzerlerine ayrı bir kasede çırptığınız yumurtalı ve sütlü karışımdan sürün. Kırmızı pul biber ve haşhaş tohumu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik