Alacalı soyduğunuz patlıcan, kabak ve biberleri küp doğrayıp zeytinyağında hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ayıkladığınız semizotunu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Yufkaları mutfak tezgahına serip 4 eşit üçgen parçaya bölün. Yufkayı ucundan ve sonundan tutarak ortada birleşinceye kadar büzün. Kenarda kalan geniş parçaları kendinize doğru getirerek ortada birleştirin. Uç kısımlarına sebzeli harçtan yayın, üzerine rendelenmiş dil peyniri serpip kapatın ve yufkayı midye şekli olacak şekilde sarın. Üç yufka içinde aynı işlemi tekrarlayın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp üzerlerine ayrı bir kasede çırptığınız yumurtalı ve sütlü karışımdan sürün. Kırmızı pul biber ve haşhaş tohumu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.