Pirinçli Ve Pastırmalı Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pirinçli Ve Pastırmalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Pirinçli Ve Pastırmalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta, süt ve sodayı bir kasede çırpın. İlk yufkayı tepsiye kenarları dışarıda kalacak şekilde yayın ve hazırladığınız sütlü karışımla ıslatın. Derin bir kapta pirinç, kıyılmış dereotu, rendelenmiş patates, küçük doğranmış pastırmayı harmanlayıp iç harcı hazırlayın. İki yufkayı dörde bölerek sütlü karışımla ıslatın. İç harçtan ekleyerek yufkaları gül böreği şeklinde sarın. Tepsideki yufkanın üzerine gül böreklerini yerleştirerek kalan sütlü harcı üzerine gezdirin. Alttaki yufkanın kenarlarını gül şeklindeki böreklerin üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.


Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik