Peynirli Sarmal Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Sarmal Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Peynirli Sarmal Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanı ince kıyıp kavurun. Ilınınca tuz ve peyniri ilave edip karıştırın. Tereyağı eritip soğuduktan sonra süt veya krema ile karıştırın. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin. Üzerine tereyağlı sütü (veya kremayı) yayın. Bir kenarına uzunlamasına peynirli harçtan aktarın. Yufkanın her iki ucundan tutarak yuvarlayarak sarın. Yağladığınız yuvarlak fırın tepsisinin ortasına, hazırladığınız peynirli böreği içerden dışarı doğru kıvırarak yerleştirin. Diğer üç yufkayı da aynı şekilde peynirli harç ile sararak tepsinin içindeki yufkanın etrafına dolayarak büyük yuvarlak elde edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik