Pazılı Sarmal Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Sarmal Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Pazılı Sarmal Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pazıları yıkayıp ince doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pazıları ekleyip 5 dakika soteleyin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını yumuşaması için 15 dakika oda ısısında bekletin. Milföyleri hafif unlanmış tezgahta merdane ile açarak inceltin. Pazıdan bir miktar alarak hamurun kenar kısmına yerleştirin ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Kendi etrafında dolayarak sarmal şekillendirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirdikten sonra 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik