Pratik
yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...
Patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp yıkayın ve kurulayın. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın.
Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Domatesleri soyup doğrayın. Ayçiçeği yağını bir tavaya alıp ısıtın. Soğanı ilave edip kavurun. Patlıcanı ekleyip soteleyin. Sırasıyla domates ve biberleri ekleyip domates suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurta, kabartma tozu, tuz ve sütü hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu ekleyip pütürsüz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika bekletin. Hamuru 12 bezeye ayırın. Bezeleri tezgahın üzerin de merdane ile açıp inceltin.
Hamurların kenarlarını kesip 15 santimlik kareler hazırlayın. Patlıcanlı harcı hamurların ortasına paylaştırın ve 4 ucunu üst üste katlayıp zarf şeklinde kapatın. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.