Malzemeler
İç harcı için
Sosu için
Üzeri için
Fırını 220 derecede ısıtın. Bostan patlıcanlarını
çatal yardımıyla birkaç yerinden delin. Sıcak
fırında patlıcanları közleyin. Soğuduktan sonra
kabuklarını soyun ve bıçakla küçük parçalara
bölün. Tereyağını tencerede eritin unu ekleyip
hafif sararana kadar kavurun. Sütü yavaşça karıştırarak
ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene
kadar pişirin ve ocaktan alıp soğutun. Hazırladığınız
beşamel sosu közlenmiş patlıcanlarla
karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Yufkanın
birini tezgaha yayın. Fırça yardımıyla yufkanın
her yerine yağ sürün. İkinci yufkayı üzerine yayın
ve dört büyük üçgene bölün. Geniş kısımlara
hazırladığınız iç harçtan koyun ve geniş
sigara böreği gibi sarın. Fırını 200 derecede ısıtın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri
dizin. Yumurta sarısını ayçiçek yağı ile çırpın ve
böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Yanında krema sosuyla birlikte servis yapın.
Krema sosu
250 ml krema
Yarım su bardağı yoğurt
1 tutam tuz
Krema, yoğurt ve tuzu tencereye alın. İyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Dilerseniz baharatla tatlandırıp servis yapın.