Patlıcanlı makarna böreği , kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda...
- Patlıcanların uçlarını kesip uzunlamasına incecik dilimleyin. Sarı ve kırmızı biberleri temizleyip uzunlamasına ikiye kesin.
- Ay çiçeği yağını tavada ısıtıp patlıcan ve biberleri hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
- Makarnayı tuzlu suda diri kıvam da haşlayıp süzün. Kaşar peyniri ve beyazpeyniri ilave edip harmanlayın.
- Yumurtalar, zeytinyağı ve sütü bir kaseye alıp çırpın. Yumurtalı karışımı ekleyip hızla karıştırın.
- Dikdörtgen kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Tabanına sarı ve kırmızıbiberleri yerleştirin.
- Üzerine makarnanın dörtte birini uzunlamasına yayın. Patlıcan, makarna ve biberleri kat kat değişimli olarak yerleştirin.
- Bütün malzemelerin üzerini kırmızı ve sarı biberlerle kaplayın. Yağlı kağıtla kapatarak önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin.
- Yağlı kağıdı çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz pratik patlıcanlı makarna tarifine göz atmayı unutmayın.