Oduncu Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Oduncu Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Oduncu Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı buruşturarak yayın. Soda ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. Rendelenmiş kabak, kıyılmış maydanoz, kıyılmış dereotu, yumurtalar, tuz, karabiber, lor peyniri ve unu bir kasede karıştırın. İlk yufkanın üzerine kabaklı harçtan serpin. Diğer yufkayı harcın üzerine buruşturarak yayın. Zeytinyağlı karışımdan üzerine gezdirin. Kalan iç harç ve yufka sıralamasıyla işlemi tamamlayın. Zeytinyağlı karışımı üzerine gezdirerek dökün. Böreği kare dilimler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Peynirli Tarifler Vejetaryen Yemekleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik