Nohutlu Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Börek tarifleri arasında ilgi gören bir tarifle karşınızdayız. Bağırsakların çalışmasını düzenleyen ve diyabeti önlemesiyle bilinen nohut, genellikle sulu yemeklerin içerisinde kullanılır. Protein bakımından zengin olan bu besin, kilo vermeye yardımcı olduğu için diyet listelerinde de kendine yer bulur. Vücut için oldukça sağlıklı bir besin olan nohutu, bu kez börek yapımında kullandık ve ortaya nefis bir tat çıktı. Malzemeler hazırsa, ev yapımı nohutlu börek tarifine başlayabiliriz.

İçinde nohut olsun da ne olursa olsun diyenler için atıştırmalık olarak sunulan baharatlı nohut cips tarifini de buraya bırakıyoruz.

Nohutlu Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Nohutlu Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohutları mutfak robotundan geçirin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Salçayı ekleyip 1 dakika kavurun. Nohudu ekleyip iyice karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon ekleyerek soğumaya bırakın. Tereyağını eritip ayçiçeği yağı ile karıştırın.
  3. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine yağ gezdirip ikiye katlayın. Kenar kısmına nohutlu harcın 1/3’ünü yayın ve rulo şeklinde sarın.
  4. Dört parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  5. Böreklerin üzerlerine yağ sürüp haşhaş tohumu serpiştirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Bakliyat Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik
Biber böreği