Muhacir Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Göçmen mutfağına özgü bir yemek olan muhacir böreği, ıspanak ve kıymalı harç ile doldurulur. Özellikle çay saatlerinde tüketilen bu börek, Bulgaristan, Yunanistan gibi Balkan ülkelerinde büyük bir ilgi görür. Ülkemizde ise en çok Trakya mutfağında yer verilir. Malzemeleriniz hazırsa, muhacir böreği nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Pratikliği ile bilinen ıspanaklı tepsi böreği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Muhacir Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Üzeri için:

Muhacir Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Genişçe bir kabın içerisine un ve tuzu  oyup karıştırın. Unun ortasını açın. Yavaş yavaş su ekleyerek, azar azar kenarlar dan un alınarak orta yumuşaklıkta bir hamur elde edecek şekilde iyice yoğurun.
  2. Gerekirse birkaç kaşık un ilavesi yapın. Hamurun üstlerini örtüp çok sıcak olmayan bir ortamda yarım saat kadar dinlendirin.
  3. Çok iri olmayacak şekilde doğranan soğanları ısıtılmış ve sıvı yağ eklenmiş ta vaya koyun.
  4. Hafif kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı salça, kıyma, toz acı biber ve tuz ilave edin. Kıyma kavrulduktan sonra harcın soğuması için kenara alın.
  5. Ispanağı ayıklayın, ince ince doğrayın, yıkandıktan sonra suyunu süzün. Ispanakları kıymalı harca ilave edip karıştırın.
  6. Dinlenen hamurdan 12-13 beze yapın. Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın, üstlerini 1-2 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı ile her yerine gelecek şekilde yağlayın.
  7. Bezeleri üst üste koyun ve genişletin. Son yufkaya kadar buna devam edin. Her koyulan açılmış bezelerin arasına az miktarda tereyağı sürün, böylece genişletmek daha kolay olacaktır.
  8. Hamur bu şekilde de biraz dinlendikten sonra çok incelmeyecek şekilde yeniden açın.
  9. Ardından bir bıçak yardımıyla hamurun 4 kenarından da kesin, fazla parçaları çıkartın, kare şeklinde tek bir yufka elde edin. El büyüklüğünde kare parçalar kesin.
  10. Kare kesilen parçaların ortasına iç harçtan koyun ve isteğe göre zarf ya da bohça şeklinde 4 ucundan ortaya doğru katlayın.
  11. Katlanan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edin.
  12. Üzerine hafifçe tereyağı sürüp, susam serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik