Ilık süt içerisine toz şeker ve kuru mayayı ilave ederek üzerini kapatın ve kabarması için 5 dakika bekleyin. Yoğurma kabı içerisine yumurta sarılarını, yoğurdu,sıvı yağı, tuzu ve erittiğiniz mayayı ilave edin. Tüm sıvı malzemeyi karıştırın.Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru mayalanması için bekletmeden küçük portakal boyunda 6 bezeye bölün. Herbezeyi hazır yufka büyüklüğünde un ve oklava yardımıyla açın.
Aralarını erittiğiniz tereyağı ile yağlayaraküst üste koyun. Yağlanmış 6 kat yufkayıgözleme şeklinde katlayın. 20 dakikabuzdolabında, üzerini nemli bir bezleörterek bekletin.
Peynir, maydanoz ve dereotunu,yumurta akları ile karıştırın. Dolaptan çıkardığınız hamuru, olabildiğince ince açın. Hamuru karelere bölün. Karelerin bir kenarına peynirli iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız rulo börekleri fırın tepsisine 2’şer parmak aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve önceden ısıttığınız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.