Midye Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Midye Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Midye Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su ve sütü karıştırarak ocakta ısıtın. Isınan süte tereyağını ekleyip eritin ve soğumaya bırakın. Sos soğurken peyniri rendeleyip, kıydığınız maydanozlarla karıştırın. Yufkaların her birini 4 eşit parçaya bölün. Üçgen parçayı mutfak tezgahına serin ve fırça yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde sürün. Sivri ucundan tutup geniş kenarın ortasına doğru büzerek, kenarlarını birleştirin. Uç kısmına 2 tatlı kaşığı peynirli harçtan koyarak kapatın ve yukarıdan aşağıya doğru sarın.
  2. Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların üzerine kalan sosu gezdirin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp fırça yardımıyla sürün. İsteğe göre çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik