Soğanın kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Bir tencerede soğanı bir miktar zeytinyağı ile kavurun. Haşlanmış mercimek, salça, ince kıyılmış sarımsak ve baharatları ekleyip karıştırın. Kalan zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın. Bir yufkayı mutfak tezgahına yayın. Üzerine su ve zeytinyağı karışımından gezdirin. İkinci yufkayı üzerine yayın. Üç parmak kalınlığında uzun şeritler kesin. Şeritlerin bir ucuna mercimekli harçtan aktarıp, şeritleri üçgen şeklinde katlayarak muska börek haline getirin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çörekotu ve susam serpiştirip 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.