Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru önceden 50 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika mayalanmaya bırakın. İç harcını hazırlamak için haşlanmış havuç ve patatesi küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları ince kıyıp zeytinyağında hafif soteleyin. Haşlanmış mercimek ve doğradığınız sebzeleri ekleyin. Kekik ve tuz ile tatlandırın. 5 dakika daha soteleyip ocaktan alın. Mayalanan hamuru 9 eşit bezeye ayırın. Her bir parçayı elinizle yuvarlayın. Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alın. Üç bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına zeytinyağı sürerek üst üste koyun ve fırın tepsinizin büyüklüğünde tekrar açın. Aynı işlemi diğer hamurlara da uygulayın. (Toplamda 9 bezeden 3 yufka elde etmelisiniz). İlk parçayı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine mercimekli harcın yarısını koyun. İkinci yufkayı mercimekli harcın üzerine yayın ve kalan harcı ilave edin. Son yufkayı da açarak üzerini kapatın. Üzeri için yoğurt, yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kasede çırpıp böreğin üzerine sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.