Lor Peynirli Ve Patatesli Pratik Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lor Peynirli Ve Patatesli Pratik Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Lor Peynirli Ve Patatesli Pratik Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İç harcını hazırlamak için zeytinyağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Bol suyla yıkayıp suyunu süzdüğünüz pazıları iri parçalar şeklinde doğrayın. Tavaya ekleyin. Ocaktan almaya yakın tuz, karabiberi ilave edin. Patatesleri haşlayıp çatalla ezerek ekleyin. Soğuyunca lor peynirini ilave edin. Dilerseniz kırmızı pul biber de ilave edebilirsiniz. Hamuru unladığınız mutfak tezgahında çok ince olmayacak şekilde açın. Hazırladığınız harcı hamurun bir kenarına yayıp rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını iyice yapıştırın. Rulo şeklinde sardığınız hamuru 5’er cm büyüklüğünde parçalara kesin. Kestiğiniz tarafı altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun üstte kalan kısımlarını hafif açın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik