Lor Peynirli Patatesli Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lor Peynirli Patatesli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Kızartmak için

Lor Peynirli Patatesli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir yoğurma kabına buğday unu, maya ve tuzu alın. Üzerine suyu yavaşça ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlenmeye bırakın. İç harcı için haşlayıp kabuklarını soyduğunuz patatesleri ezerek püre haline getirin. İçerisine lor peyniri tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın. Böldüğünüz hamuru elinizde hafif açın. İçerisine lor peynirli ve patatesli harçtan ekleyip hamuru kapatıp kenarlarını yuvarlayın. Ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik