Malzemeler
Üzeri için
Derin bir kapta krema, süt, ayçiçeği yağı ve yumurtaları iyice çırpın. Dil peyniri ve tel peyniri elinizle ince parçalara ayırıp rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanoz ile karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp 1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tepsiye yayın. Üzerine hazırladığınız kremalı harçtan gezdirin. Peynirli karışımı üzerine serpin.
Diğer yufkayı üzerine parçalayarak yerleştirin ve tekrar kremalı harçtan gezdirin. Peynirli karışımdan serpin. Üçüncü yufkayı da üzerine parçalayarak yerleştirin. Tekrar kremalı sostan üzerine gezdirin. Kalan peynirli karışımı serpin. Son yufkayı da üzerine parçalayarak yerleştirdikten sonra kalan kremalı harcı üzerine gezdirin. En altta bulunan yufkanın taşan kısımlarını böreğin üzerine kapatın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.