- Buğday unu, maya ve tuzu geniş bir yoğurma kabına alın. Suyu yavaşça ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamur toparlanınca üzerini nemli bir bezle örterek bir saat dinlenmeye bırakın.
- İç harcı için haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kerevizleri ezerek püre haline getirin. Rendelediğiniz havuç, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları elinizde hafif açın. İçerisine kerevizli harçtan ekleyin ve hamuru avucunuzda yuvarlayarak kapatın. Elinizle bastırarak inceltin. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Börekleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerini biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Çay saatlerinde, kahvaltıda ve özel günlerde sunabileceğiniz sebzeli börek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.