Kıymalı Ve Sodalı Tepsi Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan tepsi böreği, genellikle kahvaltı sofralarında ve misafir ağırlarken tercih ediliyor. Kıyma, patates, ıspanak ve peynir gibi birçok malzemeyle hazırlanabilir. Boşnak ve Arnavutların'da tükettiği bu besinin karbonhidrat değeri yüksektir. Bu yüzden ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Yapımında kıyma kullanıldığı için, protein desteği verir. Peki, kıymalı ve sodalı tepsi böreği nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, tadı damağınızda kalacak nefis kıymalı ve sodalı tepsi böreği tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kıymalı ve Sodalı Tepsi Böreği Kaç Kaloridir?

Kıyma ve soda ile harmanlanan tepsi böreğinin 100 gramlık bir dilimi, yaklaşık 245 kaloridir. 

Kıymalı Ve Sodalı Tepsi Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Kıymalı Ve Sodalı Tepsi Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Üzerine kıyma ekleyip kavurun.
  2. Tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ile tatlandırıp ocaktan alın. İnce doğranmış sivri biber, kırmızıbiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
  3. Fırın tepsisini yağlayıp 1 yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde içine yerleştirin. İki yufkayı iri parçalar şeklinde yerleştirin.
  4. Kıymayı yufkaların üzerine yayıp kalan iki yufkayı da aynı şekilde iri parçalar şeklinde koparıp tepsiye dizin. Kenarlardan sarkan yufkayı üzerine doğru kapatın.
  5. Bıçakla dilimlere ayırın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Soda, süt ve ayçiçeği yağı ekleyip karıştırın ve bu karışımı kepçe yardımı ile yufkaların her tarafını ıslatacak şekilde dökün.
  6. 15-20 dakika dinlendirdikten sonra, tepsiyi fırına yerleştirip kızarıncaya kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Kıymalı ve sodalı tepsi böreğini, yanına çok yakışan fellah köfte ve rus salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Önceden eritilen tereyağı ve süt karışımı, böreğin daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
  • Tarifte mutlaka taze ve günlük yufka kullanın. Bayat yufka daha hızlı piştiği için yanıklar oluşturabilir.
  • Böreğin lezzetini arttırmak için pişirdikten sonra buzdolabında dinlendirin. Servis etmeden önce 5 dakika ısıtarak sunum yapabilirsiniz.
  • Böreğin üst kısımlarının kızarmış olmasını istiyorsanız, yumurta yerine yoğurt sürün.
  • Tepsi böreğinin eşit bir şekilde pişmesi için, fırını önceden 200 dereceye ayarlayın ve ısınmasını bekleyin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik