Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan tepsi böreği, genellikle kahvaltı sofralarında ve misafir ağırlarken tercih ediliyor. Kıyma, patates, ıspanak ve peynir gibi birçok malzemeyle hazırlanabilir. Boşnak ve Arnavutların'da tükettiği bu besinin karbonhidrat değeri yüksektir. Bu yüzden ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Yapımında kıyma kullanıldığı için, protein desteği verir. Peki, kıymalı ve sodalı tepsi böreği nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, tadı damağınızda kalacak nefis kıymalı ve sodalı tepsi böreği tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Kıymalı ve Sodalı Tepsi Böreği Kaç Kaloridir?
Kıyma ve soda ile harmanlanan tepsi böreğinin 100 gramlık bir dilimi, yaklaşık 245 kaloridir.
Malzemeler
İç harcı için
Kıymalı ve sodalı tepsi böreğini, yanına çok yakışan fellah köfte ve rus salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.