Kıymalı Kapalı Börek
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Kapalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İÇ MALZEME İÇİN

ÜZERİ İÇİN

Kıymalı Kapalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ekmek hamurunun üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru unladığınız mutfak tezgahında tekrar yoğurup iki parçaya ayırın. Yağladığınız yuvarlak fırın tepsisine hamurun ilkini yayın. İç harcı için, kıymayı kavurun. Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğanı zar şeklinde doğrayın, biberi ince kıyın. Domateslerle birlikte kıymaya ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırarak ocaktan alın. Hazırladığınız harç ılınınca fırın tepsisindeki hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru üzerine kapatıp kenarlarını elinizle iyice bastırarak yapıştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine kurutulmuş domatesleri yerleştirip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik