Keten Tohumlu Pratik Puf Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Keten Tohumlu Pratik Puf Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı içi

Kızartmak için

Keten Tohumlu Pratik Puf Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırıp yoğurun.
  2. İç harcı için beyaz peyniri bir kaseye alarak çatalla ezin. İnce kıydığınız maydanoz ve keten tohumunu ekleyip karıştırın.
  3. Ekmek hamurunu elinizle hafif bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Klasik tariflerden sıkılanlar için, lor peyniri ile hazırlayabileceğiniz puf böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik