Kek Kalıbında Peynirli Börek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Kek Kalıbında Peynirli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

İç harcı için

Kek Kalıbında Peynirli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sosu için yumurtalar, Ayçiçek yağı ve maden suyunu bir kasede çırpın. Bir yufkayı, yağlanmış kek kalıbına, kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. İkinci yufkayı dört parçaya bölüp sosa batırın ve kalıba yerleştirin. 
  2. İç harcı için peynir ve ince kıydığınız maydanozu karıştırın. Yufkaların üzerine peynirli harçtan döküp, eşit şekilde yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde sosa batırarak hazırlayıp kalıba yerleştirin. Üzerine tereyağı parçaları yerleştirin. Kalıbın kenarlarından sarkan yufkayı üzerine kapatın. 
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp kalıbı fırın tepsisine ters çevirin. Tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği