Kaymaklı Ve Ispanaklı Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kaymaklı Ve Ispanaklı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kaymaklı Ve Ispanaklı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Soğan yumuşayınca ıspanakları ekleyin. Ispanaklar pişmeye yakın tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Baklavalık yufkaları aralarına tereyağı sürerek 4 kat olacak şekilde yerleştirin. Üzerine suyunu süzdüğünüz ıspanaklı harcı, cevizi ve kaymağı ilave edin. Baklavalık yufkaların arasına tereyağı sürerek 3 kat olacak şekilde yerleştirin. Ortadan ikiye bölün. Üzerine ıspanaklı harcı, 1 tatlı kaşığı kaymağı ve cevizi ekleyin. Kenarlarını içe doğru kıvırarak rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik