Patatesleri haşlayıp rendeleyin veya arzuya göre küçük küçük doğrayın. Patateslere küçük doğranmış soğanı, biberleri, baharatları ve sıvı yağı ilave edin.
Yufkayı tezgah üzerine açın ve artı şeklinde 4’e bölün. 1 parça yufka, su ve sıvı yağdan oluşan sosu fırça yardımıyla iyice soslayın.
Kase içine yufkayı pileli bir şekilde ve alt kısmı biraz kalın olacak şekilde yerleştirin. (Ters çevireceğiniz için yufka üstte daha kalın olmalı).
Yufka üzerine patates harcından bolca yerleştirin ve kenarlarını üzerine kapatın.
Daha sonra ters çevirerek yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye börekleri dizin. Bu şekilde bütün yufkaları hazırlayın. Üzeri için yumurtayı çırpın, sıvı yağı ekleyip karıştırın ve böreklerin üzerine sürün. Susam serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.