Ilık suya mayayı karıştırın, şekeri ilave edip 5 dakika kabarması için bekleyin. İçine un, tuz ve suyu koyup ele yapışmayan ve çok sert olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar dinlendirin.
Unlanmış tezgahta hamuru 21 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi ince yufkalar halinde açın. Aralarına sıvı yağ sürerek 3 yufkayı üst üste koyun.
En üst tabakaya ceviz içinden serpin ve rulo sarıp kendi etrafında döndürerek yağlanmış fırın tepsisine dizin ve yarım saat kadar dinlendirin.
Hamur iki katı kadar kabarınca üzerine sıvı yağ sürerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Sıcak sıcak kalecik cevizli böreğinizi sevdiklerinize ikram edin.