Ispanaklı Pratik Tepsi Böreği
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Ispanaklı pratik tepsi böreğinin yapımı oldukça kolay olmakla beraber oldukça lezzetli. 

Ispanaklı Pratik Tepsi Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Arası için

Üzeri için

Ispanaklı Pratik Tepsi Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ekmek hamurunu hafif yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin.
  2. İç harcı için ıspanakları yıkayıp suyunu süzün ve ince doğrayın. Zeytinyağını büyük bir tavada hafif ısıtın ve doğradığınız ıspanakları ilave edip hafif soteleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Lor peynirini ekleyip karıştırın.
  3. Dinlenen ekmek hamurunu unlanmış tezgah üzerine alın. Elinizle silindir şekli verin ve 8 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi 15 cm çapında açın. 
  4. Açtığınız bezelerden dört tanesini aralarına eritilmiş tereyağı sürerek yuvarlak bir fırın tepsisine alın. Üzerine hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın. 
  5. Diğer dört bezeyi de aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. 
  6. Tam ortasını bir bardak yardımıyla yuvarlak işaretleyin ve bir bıçak yardımıyla etrafını eşit aralıklarla kesip kalan yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri Ispanaklı Tarifler Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği