Humuslu Muska Böreği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Humuslu Muska Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Humuslu Muska Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Haşlanmış nohutları çatalla ezerek püre haline getirin. Püreye tahin, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Maydanozları ince doğrayıp ilave edin. Yufkaları üst üste sererek ortasından kesin. Daha sonra yufkaları 5 cm’lik aralıklarla geniş şeritler halinde kesin. Yufka şeritlerinin bir ucuna nohutlu içten koyarak şeridi muska şeklinde katlayın. Yufka uçlarını hafif suya batırarak yapıştırın. Kızdırılmış yağda börekleri kızartın. Sıcak servis yapın. 

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği