Yoğurma kabına un ve mayayı alın. Üzerine
suyu yavaşça ilave ederek yoğurun. Yumuşak
bir hamur elde edene kadar su ilavesi yapabilirsiniz.
Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat
dinlenmeye bırakın. Haşlayarak kabuklarını
soyduğunuz patatesleri ezici yardımıyla ezerek
püre haline getirin. İçerisine lor peynirini
ekleyerek karıştırın. Hamurdan yumruk
büyüklüğünde parçalar koparın. Böldüğünüz
hamuru elinizde biraz açarak içerisine patates
harcından ekleyerek hamuru kapatın. Elinizle
silindir şekline gelecek şekilde tekrar açın. Tavaya
bol miktarda Ayçiçek yağı ekleyin ve kızdırın.
Hamurları kızgın yağda kızartarak havlu
kağıt serdiğiniz servis tabağına alın. Yanında
kaymak ve vişne reçeliyle birlikte sıcak servis
yapabilirsiniz.