Hellimli Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hellimli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hellimli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Süt, kabartma tozu, yoğurt ve ayçiçek yağını mikserle çırpın. Hellim peynirini rendeleyip ince doğranmış nane ile karıştırın. Bir yufkayı mutfak tezgahına yayın. Üzerine hazırladığınız sütlü karışımı sürüp, naneli hellim peynirini serpin. Üzerine diğer yufkayı yayıp, aynı işlemi malzeme bitinceye kadar tekrarlayın. 15 dakika dinlendirip yuvarlak bir kalıp yardımıyla kesin. 180 derece fırında 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği