Girit Bohçası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Girit Bohçası Tarifi İçin

Malzemeler

Girit Bohçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Sıcak su ekleyin. Suyunu çekmeye başlayınca ince kıyılmış nane, rendelenmiş muskat, ezilmiş sarımsak, küp doğradığınız domates, tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika daha kavurup ince kıyılmış ıspanak yaprağını ekleyin. 5 dakika pişirin. Harcı ılınması için bir kenara alın. Fırın kabını yağlayıp yufkalardan birini kenarlardan sarkacak şekilde tabanına yayın. Diğer yufkayı da parçalara bölerek üzerine yerleştirip kıymalı harcı ekleyin. Kenarlardan sarkan kısımları bohça gibi üzerine kapatın. Kalan yufkayı elinizle parçalayın. Derin bir kaba koyduğunuz sütün içine batırıp böreğin üzerine gelişi güzel yayın. Üzerine susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik