SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Etli Muska Böreği
Etli Muska Böreği
Güncelleme tarihi:
24 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Etli Muska Böreği Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
2 yufka
250 gr haşlanmış parça kuzu eti
3~4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 domates
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 soğan
1 sivri biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Etli Muska Böreği
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Haşlanmış et, küp doğranmış domates ve sivri biberi ekleyip birkaç dakika pişirin.
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ile tatlandırın. Ocaktan alıp kıyılmış maydanozu ekleyin.
Yufkaları rulo yapıp 10 cm aralıkla kesin. Her bir parçayı açın ve etli malzemeden yufkanın uç kısmına yerleştirin.
Muska şeklinde sıkıca sarıp uç kısmını ıslatarak yapıştırın. Kızgın yağda altın rengini alıncaya kadar kızartın.
Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Farklı Et Yemekleri
Çay Saati Tarifleri
Börek Tarifleri
Benzer Tarifler
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik