- Domatesli sos için rendelenmiş domatesleri ve ince kıyılmış sarımsakları sıvı yağda sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuzunu ve sirkesini ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra sapını koparmadan boyuna alacalı soyun. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suyun içinde 15 dakika bekletin, daha sonra iyice kurulayın. Patlıcanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika pişirin.
- İç malzemesi için peyniri çatalla ezin, yumurtayı ve kıyılmış maydanozu ilave ederek malzemeyi birbirine yedirin.
- Patlıcanların her birine yarık oluşturarak karnıyarık gibi iç malzemeyi özenle yerleştirin. Patlıcanları kızartırken iç malzemesinin dağılmaması için patlıcanları kapatın.
- Panesi için yumurtaları bir kasede çırpın. Patlıcanları önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Domatesli sosun içine yerleştirip servis yapın.
Dilerseniz, soslu patlıcan tarifini de deneyebilirsiniz.