Cevizli Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zihinsel gelişimi destekleyen ceviz, cevizli güllaç ve kıymalı cevizli tart gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kalp dostu olarak bilinen bu besin, damar tıkanıklığı riskini de düşürür. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde, sindirimin düzenlenmesine yardımcı olur. Sağlık açısından çok faydalı olan cevizi, bu kez börek yapımında kullanıyoruz. Malzemeler hazırsa, evde cevizli börek nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Kahvaltı ve çay sohbetleri için en lezzetli börek tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Cevizli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İÇ MALZEME İÇİN

ÜZERİ İÇİN

Cevizli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt ve mayayı bir kaba alın. Maya eriyene kadar elinizle karıştırın. 15 dakika bekletin. Su, şeker, tuz, yumurta ve ayçiçeği yağını ilave edip iyice karıştırın.
  2. Unu azar azar ilave edip yoğurun. Hamuru un serptiğiniz mutfak tezgahına alıp 5 dakika daha yoğurun. Mayalanması için üzerini örtüp 50 dakika bekletin.
  3. Hamuru 4 bezeye ayırın. Bezelerden ilkini oklava ile unladığınız mutfak tezgahında açın. Üzerine ceviz serpiştirin ve hamuru ortadan ikiye kesin.
  4. Hamurları uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. 50 cm çapındaki fırın tepsisini yağlayın.
  5. Rulo şeklindeki hamurları tepsinin ortasından başlayarak yuvarlak şekilde yerleştirin. Tereyağını eritip ılınınca hamurun üzerine gezdirin.
  6. Yumurtayı çırpıp böreğin üzerine sürün. Mayalanması için 50 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik