Malzemeler
İç harcı için
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yumurta, tuz, kabartma tozu ve ılık suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Çerkez peynirini rendeleyin. Lor peynirini ufalayıp ikisini karıştırın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Tereyağını eritip ılıtın. Hamurun üzerine fırçayla sürün. Soğanı temizleyip kıyın. Ayçiçek yağını tavada ısıtıp soğanı kavurun. Tuz ilave edip karıştırın. Hamurun üzerini peynirlerle kaplayın. Kavrulmuş soğanı yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Hamuru folyodan çıkarıp keskin bir bıçakla dilimleyin. Dilimleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis yapın.