Geleneksel lezzetlerimizden Beypazarı kartalaç böreği (Kuru yufka böreği) tarifimizi mutlaka deneyin.
- Yumurtaları bir kaseye kırın, üzerine sütü ekleyip çırpın. Ayrı bir kapta sıvı yağ ile erittiğiniz tereyağını karıştırın. Kuru yufkaları ılık su ile tek tek nemlendirerek temiz bir örtü üzerine alın. Böreği yapacağınız tepsiyi yağlayın, ıslattığınız yufkalardan 2 tanesini üst üste koyun. Yumurtalı süt ve yağ karışımından üzerine gezdirin. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi yapın.
- Peyniri çatalla ezin ve ince doğradığınız maydonozu ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız iç harcı kartalaç üzerine yayın, kalan 4 yufkanın da aralarını yumurtalı süt ve yağ karışımı ile tek tek ıslatıp peynirli karışımın üzerine dizin. Kalan sıvı harcın hepsini birden en üst yufkaya dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Beypazarı kartalaç böreğinizi (Kuru yufka böreği) sevdiklerinize ikram edin.
- Kartalaç yufkası için; un, yumurta, süt, su ve tuzu bir kapta yoğurun. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın, 15-20 dakika dinlendirin. Bezeleri yuvarlak şekilde ince açın. Saç üzerinde pişirin ve soğumaya bırakın. Hazırladığınız kuru yufkaları nemsiz bir ortamda uzun süre saklayabilirsiniz.
Çıtır çıtır kuru yufka böreği tarifi için tıklayın.