Kıymayı tavada ayçiçek yağında kavurun. Küp doğradığınız soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, badem, tarçın ve kıyılmış maydanozu ekleyerek soğumaya bırakın. Hamur için yoğurma kabına margarin, yumurta ve yoğurdu ekleyin. Telle çırparak sirke, kabartma tozu, vanilya, tuz ve unu ekleyin. 20 dakika dinlendirdiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölün. Merdane yardımıyla hamurları yuvarlak biçimde açın. İlk parçayı yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığınız iç harcı yayarak kenarlarına yumurta sarısı sürün. Açtığınız diğer hamurun ortasından bir kase yardımıyla bir parça kesip çıkarın. Kalan simit şeklindeki hamuru diğerinin üzerine yerleştirerek kenarlarını bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpin. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.