Lezzet
yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri.
Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Suyunu süzüp ayırın. Soğan suyu, sıvıyağ, karabiber, zencefil ve kırmızı tozbiberi bir kapta iyice karıştırın. Tavuk etlerini ilave edip üzerini folyo ile kapatın. Etleri bu sosta 23 saat dinlendirin.
Domatesli sos için, soğan ve sarımsakları soyun. Soğanı küp küp doğrayın. Sarımsakları kıyın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Domatesleri ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp kapari ve kekiği ilave edin.
Tavuk etlerini ızgarada ya da teflon tavada yağsız olarak pişirin. Servis tabağına alıp domatesli sosu üzerine gezdirin.