Zencefilli Piliç Izgara
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zencefilli Piliç Izgara Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Domatesli sos için

Zencefilli Piliç Izgara

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri.

Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Suyunu süzüp ayırın. Soğan suyu, sıvıyağ, karabiber, zencefil ve kırmızı tozbiberi bir kapta iyice karıştırın. Tavuk etlerini ilave edip üzerini folyo ile kapatın. Etleri bu sosta 23 saat dinlendirin.

Domatesli sos için, soğan ve sarımsakları soyun. Soğanı küp küp doğrayın. Sarımsakları kıyın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Domatesleri ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp kapari ve kekiği ilave edin.

Tavuk etlerini ızgarada ya da teflon tavada yağsız olarak pişirin. Servis tabağına alıp domatesli sosu üzerine gezdirin.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu