Yakitori, Japon mutfağından dünyaya yayılan sokak lezzetlerinden biridir. Japoncada yaki (ızgara), tori ise (tavuk) anlamına gelir. Yani bu yemek 'ızgara tavuk' olarak çevrilebilir.Bambu şiş üzerinde servis edilen yakitori, ısırık büyüklüğündeki et parçalarından oluşur. Tavuğun göğüs ve but gibi farklı kısımlarındaki et parçaları kullanılır. Genelde kömürde pişirilir. Yakitori'nin Japon mutfağında Momo, Negima, Torikawa, Tsukune, Reba gibi farklı türleri mevcuttur. Bu türler arasındaki fark, şişe takılan malzemelerle ilgilidir. Örneğin Negima'da şişe, ek olarak pırasa parçaları eklenir. Momo yapımında tavuğun but kısımları kullanılır. Tsukune, ince kıyılmış tavuk, sebze, yumurta ve baharatlardan oluşurken, Tebasaki de tavuk kanatları kullanılır. Malzemeler hazırsa, Japon usulü yakitori tarifi için detaylara geçebiliriz.
Yakitorinin yanında Pilav, salata, cacık ve lavaş ile servis edebilirsiniz.