Terbiyeli Sebze Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyeli Sebze Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk göğüs etini tencereye alın. 8 su bardağı suyu ekleyip tuz serpin ve et yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın ve tekrar haşlama suyuna ekleyin.
  3. Kereviz ve patatesleri soyup yıkayın. Havucu temizleyin. Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
  4. Kaynamakta olan tavuk suyuna ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  5. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Kaynamakta olan çorbaya azar azar döküp sürekli karıştırın.
  6. Sarımsakları soyup ezin. Yumurta sarısı, sirke ve sarımsağı bir kâsede karıştırın. Çorba suyundan birkaç kaşık ekleyip ılıtın.
  7. Sürekli karıştırarak terbiyeyi çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynatın.

    Afiyet olsun.

    Aromatik bir tat istiyorsanız, kremalı sebze çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu