Malzemeler
Süslemek için
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...
Patlıcanların uç kısımlarını kesip halka şeklinde dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcan dilimleri ve eti bir çay bardağı zeytinyağına bulayın. Patlıcan ve etleri teflon tava yada ızgarada iki taraflı kızartın.
Pesto sos için maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyun. Maydanoz,dereotu, tuz, sarımsak, kalan zeytinyağı, ceviz ve antep fıstığını robotta püre halinde ezin.
Servis tabağına üç patlıcan dilimini aralarına et ilave ederek üst üste yerleştirin. Üzerine hazırladığınız pesto sosu gezdirin. Diğer patlıcan kulelerini de aynı şekilde hazırlayın. Domates dilimi ve mısırla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın.
Dilerseniz, sebzeli patlıcan kulesi tarifini de deneyebilirsiniz.