Tavuklu Muska Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Muska Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Muska Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları soyup halka halka doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 
  2. 2 kaşık margarini tavada eritip tavuk etlerini kızartın ve tel tel ayırın. Tencerede 2 kaşık margarini eritip soğanları pembeleştirin.
  3. Tavuk eti, domates, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. 
  4. 2 kaşık margarini bir tavada eritip 2 kaşık sıvıyağ ekleyin. Yufkaları, bu karışımla yağlayarak üst üste dizin ve geniş şeritler halinde kesin. 
  5. Şeritlerin uç kısımlarına tavuklu malzemeden yayıp muska şeklinde sarın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Tavuk Yemekleri Börek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu