SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuklu Muska Börek
Tavuklu Muska Börek
Güncelleme tarihi:
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Muska Börek Tarifi İçin
Malzemeler
4 hazır yufka
2 tavuk gögüs eti
5 soğan
2 domates
6 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Tavuklu Muska Börek
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Soğanları soyup halka halka doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
2 kaşık margarini tavada eritip tavuk etlerini kızartın ve tel tel ayırın. Tencerede 2 kaşık margarini eritip soğanları pembeleştirin.
Tavuk eti, domates, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın.
2 kaşık margarini bir tavada eritip 2 kaşık sıvıyağ ekleyin. Yufkaları, bu karışımla yağlayarak üst üste dizin ve geniş şeritler halinde kesin.
Şeritlerin uç kısımlarına tavuklu malzemeden yayıp muska şeklinde sarın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Fırın Yemekleri
Hamur İşi Tarifleri
Tavuk Yemekleri
Börek Tarifleri
Öğle Yemeği
Benzer Tarifler
Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu